Marșul pentru viață, adică marșul împotriva drepturilor reproductive ale femeii

Astăzi, BOR aka Coaliția pentru Familie a organizat în București marșul pro-vita, care prin definiție este împotriva dreptului femeii la a beneficia de avort. Coaliția pentru Familie este aceeași care militează împotriva comunității LGBTQIA+ și care promovează mesaje homofobe și sexiste folosind religia ca un mijloc de manipulare.

Sub pretextul că vor să apere mama și copilul, aceștia militează împotriva avortului spunând că este un păcat, iar femeile care aleg să avorteze sunt niște criminale.

Posterul oficial al marșului împotriva drepturilor femeii

Ca activistă, femeie și nu în ultimul rând ca orice om care susține dreptatea, nu pot rămâne indiferentă! Îmi susțin drepturile, la fel cum susțin drepturile femeilor din categorii mai puțin privilegiate. În ziua de azi foarte multe femei românce nu au acces la educație sexuală, aceasta fiind cauza principală care duce la un număr ridicat de sarcini nedorite și avorturi. 

Avortul nu este o crimă, ci un drept.

Dacă ne dorim mai puține avorturi, atunci evident că răspunsul este reprezentat de introducerea orelor de educație sexuală în școli pentru fete și băieți, ci nu de blamarea femeilor care aleg să avorteze. Avortul nu este o crimă!

Rezistența există. Mesaj pe traseul Marșului împotriva drepturilor reproductive ale femeii
Femeile au dreptul să aleagă ceea ce vor să facă cu propriul corp. Nicio femeie nu alege avortul pentru a se distra, nicio femeie nu își dorește să avorteze pentru că n-are nimic mai bun de făcut. Este vorba despre o decizie și un drept la care orice femeie trebuie să aibă acces. Nu este un păcat, ci un drept! Haideți să nu mai perpetuați credințe eronate. 

Unul dintre mesajele geniale care a trollat marșul de azi

“Așa se calcă peste femei”

Ar trebui să facem o diferențiere clară între credințele personale fundamentalist religioase ale unora (pe care le respect) și știință! Doar pentru că tu ai impresia că prin avort omori un om și o să te simți ca un criminal toată viata, asta nu înseamnă că acesta e adevărul tuturor.

 Nicio femeie nu alege avortul pentru a se distra, nicio femeie nu își dorește să avorteze pentru că n-are nimic mai bun de făcut.

În loc să educăm fetele și femeile în legătură cu dreptul lor de a face sau nu avort, le învățăm că e păcat, le punem să ducă până la capăt o sarcină pe care nu și-o doresc și care le va da viața peste cap pentru ca vezi doamne le ajutam noi (pentru asta ăștia care au organizat marșul au făcut și un concert). 

Poate femeia aia pur și simplu nu vrea un copil oricât dorești tu sa îi bagi pe gât sarcina!!!! Poate femeia aia vrea copil, dar peste 15 ani și nu acum pentru ca acum are chef să se ocupe de carieră. 

Nu e nimic greșit în a oferi ajutor tinerelor mame care nu au posibilități și care au ales să nască, așa cum pretind că doresc să o facă cei de la Coaliția pentru Familie, însă este extrem de greșit să faci acest marș susținând sus și tare ca avortul e un păcat!!! Avortul e o alegere a femeii și atât. 

Astăzi, la manifestația pro-choice

Eu sunt pro-alegere, susțin drepturile sexuale și reproductive ale femeii. 

Te aștept să mi te alături!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s